Cal Gras Testimonials

En són un bon grapat els agents que forment part de Cal Gras des dels inicis: artistes, comunitat local, estudiants, programadors, entitats, institucions, individuals...tots ells han aportat un granet al projecte i també se n'han emportat un altre a les seves llars. Alguns d'ells ens fan arribar aquestes boniques paraules. 

Si penso en Cal Gras i en les persones que hi ha a darrera, em ve al cap la paraula "mecenes".
Això han estat per les nostres creacions si veig tot el que ens han donat. 
Ja sigui en les fases més incipients d'investigacio i recerca. Dels assajos de les obres. De proves tècniques al teatre. O -molt important- per poder confrontar-les amb públics abans de l'estrena...
En qualsevol dels casos CAL GRAS ha estat un còmplice que sempre ha sumat en la creació. 
L'acolliment, les facilitats d'espai, la generositat, la confiança i la mesura que amb tanta sensibilitat tracta Cal Gras als artistes, propicien l'espai i l'ambient ideal per desenvolupar la nostra delicada feina creativa. 

Produccions en que hi he participat i que han passat per CAL GRAS:
COM GAT I GOS (Teatre Animal) /  Obsidiana (producció) 
MESA PARA DOS (S.Estebanell) / Obsidiana (administració) 
LAIKA (Xirriquiteula Teatre) 
FLOW (Pulmon Beatbox) / Obsidiana (producció) 


*Podria ser que m'oblidi alguna producció en les que he tingut vinculació via OBSIDIANA. 

DANIEL CARRERAS RUIZ

Responsable d' OBSIDIANA acompanyament d'espectacles  actor i creador a de la companyia XIRRIQUITEULA TEATRE
A l’IE Barnola estem fent un projecte que es diu connexions, des del qual anem a fer proves a empreses del poble. Jo vaig triar Cal Gras perquè més d'un cop  han participat amb l'IE, i sempre m’he divertit molt. Ara fent les proves a Cal Gras m'ho passo super bé, i estic aprenent un món de coses noves, i descobrint totes les activitats que fa Cal Gras per al poble i per l'IE Barnola. 

ALBA CARUDA

Alumna de l'IEBarnola
Per mi Cal Gras és un projecte que te seu a Avinyó i porta molts beneficis, tant culturals com socials. Acull a artistes i això fa que Avinyó cada vegada estigui més ple de talent. Dona l’oportunitat que la gent del poble d’Avinyó pugui conèixer diferents artistes amb molts talents i maneres diferents d’expressar el seu art. 

AVRIL CONESA

Alumna de l'IEBarnola
Cal Gras és una residència d’artistes oberta, còmoda, lluminosa i inspiradora. I molt més. Cal Gras per mi és sinònim de cultura, de transversalitat, de complicitat i tolerància, de respecte, d’obrir finestres i ampliar horitzons, de música , pintura, teatre,  tertúlies, una espai de coneixença i amistat . Llarga vida, us  estimo i ho sabe

MONTSERRAT CAPELLAS

Comunitat Local
Per a mi, Cal Gras és casa, bloc d'inspiració i creació.  L'espai em convida a treballar de manera creativa, l'entorn per a passejades inspiradores i l'Eva, el Quim i la Júlia s'asseguren amb amor que em senti com a casa.  Gaudeixo de cada moment a Cal Gras. Gràcies als tres. 

DAFFKE

Artista plàstic
Cal Gras i la Biblioteca han treball conjuntament en diferents projectes, col·laborant per tal d’enriquir el poble a través de la cultura. A partir de l’experiència en els diferents treballs conjunts (textures, murs, exposicions, murals,....) valorem Cal Gras com un tresor dins el món: ple d’obres d’art i de persones amb un esperit de treball immens i incansables. Des de la Biblioteca hi hem trobat un lloc d’acollida de la cultura, sense parets i sense límits. Per nosaltres, és inabastable retornar tot el què rebem des de fa anys. 

JOSEFINA SALA

Directora de la Biblioteca d'Avinyó, Comunitat Local
Cal gras  és un descobriment que no para de sorprendre. Una família de gent senzilla, que treballa per posar en valor les coses senzilles i ho fa d'una manera senzilla amb l'objectiu d'aconseguir que un projecte creatiu , sense deixar de ser senzill, es faci gran...així de senzill i així de difícil alhora. Com es fa això ? Quina és la fórmula? 

  És un espai on l'opinió de tothom compta per igual i per això es converteix en un espai d'aprenentatge constant on sense adonar-te'n , com a programador o persona que està vinculada amb el món de la cultura ,vas adquirint un criteri, i com a companyia vas veient com creix el teu projecte.  

  Un entorn en el que et sents acompanyat des de la distància, ja que aquesta s'escurça entre els Pobles Creatius gràcies a un objectiu comú: ajudar a que les coses passin, posant els recursos que cadascú té. 

Què hi ha més bonic que veure que gràcies a la confiança dipositada en un projecte artístic que pot fer pre-estrenes a alguns dels nostres pobles, aquest es fa gran i roda per teatres més grans? 

Què hi ha més bonic que donar oportunitats a companyies que necessiten una petita empenta per saltar ?  Què hi ha més bonic que compartit necessitats? 

En definitiva és una bombolla perfecte on trobes gent que parla el mateix llenguatge que tu i  on tothom hi surt guanyant, els programadors i les companyies. 

Crear és fer néixer del no res, ajudar a fer-se gran mentre tu també et fas gran, i aixó és el que passa dins del Pobles Creatius gràcies a la màgia de Cal Gras!! 

RUTH MATAMALA

Representant de Sallent, Xarxa de Pobles Creatius