Cal Gras Residència

Des de 2008 Cal Gras s'ha consolidat com a residència d'artistes reconeguda a nivell nacional. Durant aquests anys més de 600 artistes de països com Brasil, Mèxic, Argentina, França, Anglaterra, Holanda, Estats Units, Nova Zelanda han passat per les terres bagenques. Han fet territori o aportat al territori, han dialogat i col·laborat amb diversos col·lectius locals: gent gran, joves, amb artistes i artesans. S'han emportat un tros d'Avinyó a les seves terres i han deixat llegat a les nostres. 

Cal esmentar els següents projectes: (projectes amb premis o especials per algun motiu) 

Com accedir-hi?

Habitació individual

 • 1 nit35,00 €
 • 2-7 nits33,25 €

  (5% descompte)

 • 8-14 nits31,50 €

  (10% descompte)

 • 15<29,75 €

  (15% descompte)

Habitació compartida

 • 1 nit30,00 €
 • 2-7 nits28,50 €

  (5% descompte)

 • 8-14 nits27,00 €

  (10% descompte)

 • 15<25,50 €

  (15% descompte)

Convocatòries de residència

Convocatòria oberta tot l'any

L’Associació Cal Gras- Art i territori ofereix convocatòries per a residències gratuïtes i per a beques parcials d’allotjament en els seus programes. 

Retir creatius, personals o acadèmics

Oberts per a tothom i tot l'any. Escriu-nos i en parlem.

Descripció

Obrim la casa a persones que vulguin allotjar-se a les nostres instal·lacions amb finalitats creatives, personals o acadèmiques.  

Objectius

Retir per a qui necessita espai i temps per a treballar en el seu projecte personal o laboral. 

Temporalitat

Anual 


 

No hi ha convocatòria tansols escriu-nos a residencia@calgras.cat i ho parlem cas per cas. 

Podeu veure cada espai i preus aquí 

+ info

Residència creativa (50% descompte)

Oberta alguns mesos de l'any i limitades. Escriu-nos i en parlem.

Descripció

Convocatòria oberta a tot tipus de creatius (artistes, creadores, investigadors, acadèmics, artesanes, pensadores…)  que vulguin fer una residència a les nostres instal.lacions. Pot ser una residència individual o en grup a qualsevol moment del procés creatiu que es trobi. 

Objectius

Convocatòria al 50% dels preus establerts per tal de facilitar que les creadores puguin realitzar una residència a un preu més assequible. Valorem la disponibilitat del creador per un intercanvi o mostra del treball. 

Requerim un mínim d’una setmana de residència I un màxim d’un mes. 

Temporalitat

Moments puntuals (abril-juliol; octubre-novembre) 


No hi ha convocatòria tansols escriu-nos a residencia@calgras.cat i en parlem cas per cas. 

Podeu veure cada espai i preus aquí 

+ info

Convocatòria Testimoni Escènic

TESTIMONI ESCÈNIC és un projecte impulsat per Cal GRAS – Residència i una Xarxa de municipis de la Catalunya Central, agrupats sota el segell de Pobles Creatius, amb la voluntat de donar suport a les creadores d’arts escèniques i música.  

Testimoni Escènic

Descripció

Convocatòria per artistes o companyies d’arts escèniques i musicals. Mitjançant aquest projecte oferim residències gratuïtes per a la creació de projectes escènics, que es trobin en la seva fase final de producció, a canvi d’un mínim de tres preestrenes dins el marc del Circuit Preestrenes TE que té lloc entre l’abril i el maig. 

Objectius

 • Donar suport a les companyies en la seva fase final de producció d’un nou espectacle, mitjançant residències gratuïtes per a realitzar assajos i tancar l’espectacle així com proporcionar un acompanyament a l’artista durant la residència. 
 • Oferir a l’artista un circuit pensat per a la programació de preestrenes, on poder mostrar el treball al públic, poder-lo rodar i valorar el seu funcionament, poc abans de ser estrenat. 
 • Implicar a la Xarxa de Pobles Creatius en un projecte que dona suport a la creació I producció de projectes d’arts escèniques, i convertir aquest projecte en un exemple de bones pràctiques tan per a artistes com per a programadors. 

Temporalitat

– Convocatòria: Octubre 

– Selecció de projectes (jurat Xarxa de Pobles Creatius): Desembre 

– Residències: De febrer a maig 

– Circuit de Preestrenes: abril i maig 

 

+ info

Convocatòria Festival Test

El TEST és un festival d’arts intenses, de prop i curta durada impulsat per CAL GRAS - Residència I la Xarxa de Pobles Creatius. Llegir més

Festival Test

Descripció

Aquesta residència dins el festival TEST és opcional. A les bases hi ha una modalitat d’intercanviar un bolo per una residència a Cal Gras. 

Objectius

 • Facilitar la programació d’espectacles de curta durada i de nous llenguatges escènics. 
 • Fer ús d’espais no convencionals per a la programació d’espectacles. 
 • Generar nous públics a partir d’una programació variada, i amb un format pròxim I informal. 
 • Treballar en col·lectiu per a la realització d’una programació estesa al territori. 

Temporalitat

-Convocatòria: febrer 

-Selecció de projectes (direcció artística Cal Gras): abril 

-Festival Test: juliol 

-Selecció programació Test en xarxa (xarxa de Pobles Creatius): juliol 

-Test en Xarxa: octubre-novembre 

+ info

Convocatòria Art i Territori

El TEST és un festival d’arts intenses, de prop i curta durada impulsat per CAL GRAS - Residència I la Xarxa de Pobles Creatius. Llegir més

Art i Territori

Descripció

Convocatòria per a la realització d’estades gratuïtes a la residència Cal Gras per al desenvolupament de projectes de creació que generin noves mirades o repensin el territori. 

Objectius

Que les residències generin un impacte positiu i constructiu a l’entorn d’Avinyó i rodaliesd d’on es troba la residència. 

A) Creadors de tots els àmbits (arts visuals, escèniques, literàries, musicals i de pensament) que amb el seu treball generin noves mirades al territori. 

B) Col·lectius transdisciplinars que incloguin artistes, investigadors, antropòlegs, arquitectes, educadors… per elaborar projectes que repensin el territori. (Col·lectius de fins a 4 persones) 

Temporalitat

Convocatòria: novembre 

Selecció de projectes: desembre 

Residències: estada de treball d’un mínim de 7 dies a un màxim de 15 dies, entre els mesos de febrer a juliol o entre octubre i novembre de 2022. + info

Convocatòria ProCrea

EN PREPARACIÓ

Equipaments i espais

Cal Gras disposa de 12 places per l’estada, distribuides en 5 habitacions amb diferents capacitats. 

Els residents, disposen de cuina equipada, menjador, pati i sales d’estar com a espais comuns. 

El centre disposa de diversos tallers i sales condicionades per al desenvolupament de projectes de creació, d’experimentació i de pensament.  

Està pensat per oferir allotjament temporal i comunitari, tenint una especial cura amb la interacció entre residents, així com amb el territori, facilitant l’intercanvi i el diàleg cultural. 

Cal Gras disposa de 5 espais comuns que es destinen al treball. Les característiques de les sales varien mínima però suficientment per suggerir uns usos o altres. Així que els residents poden acomodar-se en l’espai que els resulti més agradable per tal de realitzar els seus projectes. 

La Sala d'Estar / Biblioteca

Espai de pas situat a les golfes. Equipat amb sofàs i taules baixes, còmode per reunions disteses. 

Situada a la mateixa sala hi ha una part de la biblioteca amb una varietat de llibres d’arts visuals, teatre I poesia.  L’espai compta amb una taula gran per a treball de consulta, literari, audiovisual, reunions, etc. 

Característiques: 
• Té uns 45 m2 i una alçada interior d’entre 2m i 4m. 

La Saleta

Sala tranquil.la per fer activitats de relaxació, meditacions i/o reunions informals. També s’hi poden fer assaigs de petit format. 

Característiques: 
• Espai amb parquet d’uns 20 m2  i una alçada interior d’entre 2m i 4m. El sostre també és de fusta. 

La Sala del Mig

És un espai de pas situat a les golfes amb molta llum natural a través de les finestres situades a la teulada, ideal per a treballs de dibuix i pintura, i per a la creació d’arts escèniques de petit format. 

Característiques: 
• Té uns 45 m2 i una alçada interior d’entre 2m i 4m. 

La Cort

Espai polivalent, sense connexió a la casa que possibilita realitzar activitats obertes a públic extern a la residència, presentacions, xerrades, tallers, trobades culturals, recitals o actuacions de petit format. 
També és un taller ampli, útil per activitats plàstiques o escèniques. 

Característiques: 
• Dimensions: 60m2 amb alçada d’uns 3m 
• Capacitat: 40/50 persones de públic 
• Dues entrades directes del carrer (porta petita i porta de garatge amb rampa) 
• Lavabo