Víctor Solanas ha estat seleccionat dins el programa per a les Residències de creació a Avinyó, organitzades per l’Associació Cal Gras, art i territori, i és la primera de les quatre estades becades. Aquests projectes han estat seleccions d’entre 30 projectes rebuts de la convocatòria internacional Cal Gras 2013. L’element diferenciador d’aquesta convocatòria és que demana als artistes que treballin a partir del propi llenguatge artístic, una relació amb el territori. Amb això volem que els artistes que venen a Avinyó coneixien el territori i l’obra sorgida del procés de creació, tingui un contacte i un retorn amb el nostre poble.

Totes aquests projectes es faran abans de finalitzar l’any, i formaran part de l’arxiu Art i territori, que serà un arxiu físic i digital sobre Avinyó i el territori proper, des d’una mirada a través de l’art.

INTERMISSIONS
La intervenció que es proposa per Cal Gras 13 consisteix a elaborar un mural geomètric ” decoratiu ” de caràcter abstracte plastificant parets , murs i sòls amb Warning tape (cinta senyalitzadora d’obres o emergències) , cinta senyalitzadora adhesiva de diagonals grogues i negres . L’objectiu principal és transformar l’espai mitjançant ritmes i patrons estructurals propers a op-art (art òptic), com si d’una estructura cinètica es tractés.
El procés de treball, proposa una possible relació amb el municipi i els seus habitants mitjançant la col·laboració i ajuda en el muntatge de la decoració adhesiva en l’espai que es determini. Un dels aspectes d’interès d’aquesta intervenció és el públic pot participar i ajudar a fer la policromia decorativa amb la supervisió de l’artista.