QUÈ ÉS TESTIMONI ESCÈNIC? 

És una xarxa de suport a la producció i exhibició d’arts escèniques, a partir de residències gratuïtes i preestrenes d’espectacles. TE dóna  suport a les companyies sigui quina sigui la seva disciplina escènica -teatre visual, teatre físic, performance, dansa, circ, clown, titelles, multidisciplinar, etc.

A partir de dues convocatòries anuals les companyies envien els seus projectes a la xarxa Testimoni Escènic. ELs representants dels municipis que conformen la xarxa seleccionen les propostes. Al 2018 comptem amb 12 pobles de la Catalunya Central: Artés, Avinyó, Cabrianes, Callús, Gironella, Navarcles, Navàs, Oló, Sallent, Santfeliu Sasserra, Santpedor i Sant Salvador de Guardiola.

Les companyies seleccionades, que es troben al final de la producció, poleixen les obres al Centre de producció i Residència d’Artistes Cal Gras, així com als teatres de la xarxa. Finalment els municipis que han escollit les obres acullen les preestrenes acordades amb els artistes.

 

Objectius de Testimoni Escènic:

Testimoni Escènic, és un projecte amb vocació de recolzar projectes emergents d’arts escèniques, a través de les residències gratuïtes i d’un contacte amb serveis professionals del territori, per necessitats tècniques com escenografies, llum i so, producció, disseny i comunicació, gestió, etc.

Testimoni Escènic  dóna suport a programadors municipals, oferint el contacte directe de les companyies amb projectes inicials. Compta també  amb l’assessorament en producció tècnica que ajudarà a millorar la qualitat dels espais escènics.

Testimoni Escènic és un projecte de divulgació d’arts escèniques en tant que es planteja donar cabuda a projectes emergents i experimentals i a buscar els mecanismes per a fer partíceps  els espectadors del procés de producció, entenent que tot procés té un component important de diàleg.

Testimoni Escènic és alhora un projecte emergent i algutinador, amb ganes d’anar creixent a poc a poc i  obert a incorporar més projectes, sales, municipis i professionals que permetin el seu desenvolupament quantitativa, però sobretot qualitativament.

 

 

Testimoni Escènic està format per quatre grans pilars:

– Cal Gras. Cal Gras és un centre de producció cultural i residència d’artistes, situat a Avinyó, des del qual s’ha impulsat la proposta. Cal Gras rep els artistes entre les seves parets durant els períodes de residència.

– Els muncipis de la comarca. Conformen el jurat, seleccionen les propostes i després les exhibeixen en les seves sales i carrers en condició de preestrena. Els membres que formen la xarxa de Testimoni Escènic actualment són els ajuntaments Artés, Avinyó, Cabrianes, Callús, Gironella, Navarcles, Navàs, Oló, Sallent, Santfeliu Sasserra, Santpedor i Sant Salvador de Guardiola.

– Les companyies. Les companyies interessades poden presentar els seus projectes a les dues convocatòries a l’any. Les propostes acceptades per la residència poden gaudir d’una estada a Cal Gras gratuïta per tal d’acabar el seu espectacle. Els espectacles han de trobar-se en la seva fase final, ja que al final de la residència presentaran la seva preestrena a els pobles que els han escollit.

– El públic. Des de TE s’aposta per a afavorir la implicació directa dels espectadors. Els assistents a les preestrenes no són oients passius, sinó que esdevenen productors d’aquestes propostes. Tenen la  possibilitats de fer-ne un seguiment, de valorar i dialogar amb els i les artistes. Així, passen a formar part d’una comunitat, d’una xarxa de suport a la producció cultural que els proporciona no només el plaer d’assistir als espectacles, sinó que també els permet participar en el procés de creació i distribució.

Visiteu la web: www.testimoniescenic.org