Descarrega les bases en PDF, aquí

17A CONVOCATÒRIA PER A LA CREACIÓ D’ARTS ESCÈNIQUES

TESTIMONI ESCÈNIC (TE) és un projecte impulsat per l’Associació Cal Gras – Art i Territori i una xarxa de municipis de la Catalunya Central amb programació d’arts escèniques, amb la voluntat de donar suport als creadors d’arts escèniques i música. TE aposta pel treball en col·lectiu, pel territori i en compromís amb la cultura.

TE obre la 17a Convocatòria de residències gratuïtes per a la creació de projectes escènics, que es trobin en la seva fase final de producció i ofereix, una vegada finalitzada la residència, diverses preestrenes per tal de provar l’espectacle amb públic.

Els projectes seleccionats hauran d’oferir un mínim de 3 preestrenes, a realitzar entre juny i desembre de 2021. En el cas que hi hagi més demanda de preestrenes, per part de la Xarxa TE, hi haurà la possibilitat de fer més preestrenes si la companyia ho desitja..

La data límit per presentar els projectes és el divendres 16 d’abril de 2021.
A mitjans de maig es comunicarà la decisió del jurat.

La residència a Cal Gras inclou:

– Allotjament i espai de treball gratuït (per assaig i producció) per un màxim d’una setmana, a la Residència d’Artistes Cal Gras d’Avinyó.- L’ús d’un teatre equipat per a assajos tècnics.- La realització de preestrenes en diversos pobles de la Xarxa TE.

– Assessorament en el procés de producció, i suport a través d’una xarxa de professionals.
- Un dels projectes serà seleccionat per mostrar el seu treball a la Nau Ivanow de Barcelona, amb l’opció de fer-hi una residència tècnica.

– Possibilitat d’entrar al catàleg d’espectacles Cal Gras- A partir de la tercera preestrena (inclosa), la companyia comptarà amb un import de 300€ més IVA, per preestrena.

BASES:

Enviar el projecte en format digital amb:
1. Objectius de la residència.
2. Descripció de l’obra, sinopsis i argument.
3. Idea de la posada en escena i les necessitats tècniques. 4. Proposta de calendari de residència.

5. Dates per les preestrenes i si s’està disposat a realitzar-ne més de tres. 6. Trajectòria del creador/a o companyia, i informació de produccions prèvies.

Es recomana incloure documentació addicional que faciliti la valoració del projecte (fotografies, dibuixos, vídeos, àudios…)

L’equip de TE valorarà els següents aspectes a l’hora de seleccionar els projectes:
1. Que siguin projectes inèdits i no estrenats.
2. Que l’espectacle pugui adaptar-se a les infraestructures tècniques dels espais de la Xarxa TE.
3. Que la companyia disposi d’un tècnic de llums i/o so propi (es requereix en el cas de voler realitzar assajos tècnics als teatres)
4. Que siguin projectes viables, amb continuïtat i caràcter professional.
5. Pels espectacles destinats a públic infantil, juvenil i familiar es valorarà l’opció de poder realitzar preestrenes per escoles i instituts.

TE i les companyies seleccionades establiran un calendari de treball.Totes les companyies que es presentin a la convocatòria han de prendre el compromís de realitzar el projecte i les preestrenes acordades. En el cas que no sigui així, o que el projecte no es dugui a terme, la companyia haurà de compensar a TE per la totalitat de l’allotjament i pel compromís no assumit amb els espais de la xarxa.

Els projectes seleccionats hauran d’aplicar el logotip de Cal Gras i TE en el propi material promocional.

Tots els participants hauran d’emplenar el formulari següent: http://scur.cat/H4DY95 i ha d’enviar-se per correu electrònic tota la documentació addicional a: testimoni.escenic@gmail.comTE comunicarà el veredicte del jurat a totes les companyies. El jurat està format per membres de la Xarxa TE i de l’equip de Cal Gras.

Participar en aquesta convocatòria suposa l’acceptació de les bases i la conformitat en la decisió de l’organització.

Col·labora: Generalitat de Catalunya
Amb el suport: Nau Ivanow (Barcelona)
Xarxa TE: Artés, Avinyó, Balsareny, Cabrianes, Callús, Gironella, Navarcles, Navàs, Sallent, Sant Feliu Sasserra, Santpedor, Sant Salvador de Guardiola i Santa Maria d’Oló.